Årsunda VMK

Årsunda VMK

Veteranmopedklubb sedan 2009

Välkommen till Årsunda Veteranmopedklubb

Välkommen till Älgripans hundcenter i Årsunda!
Årsunda VMK's logo

Årsunda VMK har funnits sedan 2009. Det var två mopedentusiaster i Årsunda som på hösten 2009 satt och spånade om det inte skulle vara kul att dra igång en klubb som skulle samla intresserade till en moppetur runt Storsjön.

Veteranmopeder i Årsunda
Veteranmopder i Årsunda

Och till våren 2010 var det klart för den första Storsjön runt. Då var antalet åkare ca 70st sen har deltagandet ständigt ökat. 2015 var deltagarantalet ca 240st trots ett otroligt dåligt väder.

Idag arrangerar vi Storsjön Runt med start och mål vid natursköna Strandbaden. Och vi har även i år är ambitionen att det ska vara gratis att delta i vårat rally.

Vi har även under sommaren åkturer på onsdagar kl 18.00 där vi utgår från Årsunda Bensinstation då försöker vi besöka något fik eller någon naturskön plats att fika på.

Veteranmopeder i Sandviken
Årsunda VMK på besök i Sandviken

Vill man bli medlem i våran klubb kan man kontakta Jonas 073-8119305 eller Pelle 070-7481814.
Ett medlemskap kostar 50:- per år.

Hos oss är alla välkomna att bli medlem oavsett om man äger nån moppe eller ej - det är huvudsaken att man har ett genuint intresse för gamla mopeder. Det som är viktigt för oss är att man skall i god kamratanda medverka, värna och bevara klassiska eller kulturhistoriska mopeder och utrustning.

Årsunda VMK
Årsunda VMK

Har man några problem med sin moped finns det alltid någon att fråga, eller om det fattas något så är det mycket möjligt att det finns inom klubben.

Viktiga datum - 2017


3 Maj Är det tänkt att årets barmarksåkning ska starta . Och vi utgår som vanligt från Gulf-macken kl. 18.00. Alla mopedister är välkomna att åka med. Åkturen planeras på plats.

20 Maj Kör vi Storsjön Runt - en resa på ca 6 mil och underhållning på Strandbaden Årsunda på kvällen. Samling och anmälan kl 08.30 med avresa ca kl 10.00

Storsjörundan med Årsunda VMK Storsjörundan 2017

Text och bild: Årsunda VMK


Annons