Furuviksparken

Furuviksparken

Endast 5 mil från Årsunda!

Furuvik

Besöka Furuviksparken

Furuvik ligger endast ca 5 mil från Årsunda. Om ni bor i Årsunda på campingen, eller besöker släkt och vänner, är ett besök på Furuviksparken ett perfekt dagsäventyr.


Annons

Många turister har hört av sig till oss på Årsunda.se gällande förslag på aktiviteter runt om Årsunda och Sandviken - och Furuvik är en lokal populär attraktion. Se kartan här på sidan för vägbeskrivning från Årsunda.

Att besöka Furuvik är en fröjd. Här finns övernattningsmöjligheter för de som vill - men för oss vanliga dagsbesökare finns lättillgängliga parkeringar i anslutning till parken. En heldagsparkering brukar kosta runt 60 kronor. Här finns även parkering och laddstolpar för elbilar.

Miljöer i Furuvik Fina miljöer i Furuvik

Furuvik har ett brett utbud med allt från djurpark till nöjesfält med karuseller. Furuvik brukar även ha många konserter och evenemang. Se Furuviks hemsida för aktuell agenda gällande konserter.


Annons

Väl inne på parken möts vi av fina miljöer med lanthanden av gammal svensk snitt och historia. En nybyggd scen för de yngre besökare i form av Pelle Svanslös finns nu på plats.

Lanthandel i Furuvik Lanthandel i Furuvik

Pelle Svanslös i Furuvik Pelle Svanslös i Furuvik

Vidare in i parken möts vi av ett landskap tillängnat schimpanserna. Här kan vi besökare studera och roas av några av våra närmsta släktingar i djurvärlden. Furuvik har över 40 djurarter från hela världen.

Djurpark i Furuvik Schimpansernas miljö i Furuvik

Schimpanser i Furuvik Schimpanser i Furuvik

I anslutning till schimpanserna finns Regnskogen. Här får vi besökare uppleva det tropiska djungelklimat där vissa av djuren rör sig fritt tillsammans med besökarna. Här finns bland annat boaormar (!), sköldpaddor och småapor som rör sig fritt runt dig!

Regnskogen i Furuvik Regnskogen i Furuvik

Förbi Regnskogen vandrar vi vidare mot lemurerna och fårhagen. I fårhagen kan man med fördel ta med sig småbarn och klappa djuren. Vidare tar vi oss mot orangutangerna och rastplatserna som finns vid Gästrikekusten. Här är det fina miljöer för paus och återhämtning - ta gärna med picknick!

Lemurer i Furuvik Lemurerna i Furuvik

Fårgade i Furuvik Fårhagen i Furuvik

Rastplats i Furuvik Rastplats med utsikt mot havet

Kosan leder oss mot nöjesfältet och tivolit och vi passerar både kinesiska kameler och afrikanska antiloper (besoarantiloper) som är nya för parken. Här går vi på en nybyggd bro som leder oss genom hägnet.

Kameler i Furuvik Kinesiska kameler i Furuvik

Nybyggd bro i Furuvik Nybyggd bro genom antilophägnet

Antiloper i Furuvik Antiloper som gömmer sig i skogen

Karuseller på Furuvik

Väl på tivolit finner vi något av parkens andra ben utöver djurparken; karuseller, restauranger och lotterihjul! Här finns allt från spöktåg, slänggunga i klassiskt snitt till radiobilar och berg- och dalbana. En av de mest ikoniska karusellerna för Furuvik, kaffekopparna, finns kvar än idag och är en favorit för undertecknad.

Fireball i Furuvik Berg- och dalbanan Fireball

Kaffekopparna i Furuvik Kaffekopparna i Furuvik

Slänggungorna i Furuvik Klassiska slänggungor

Spöktåget i Furuvik Spöktåget i Furuvik

Tivoli i Furuvik Tivoli i Furuvik

Utubudet av karuseller är stort och här finns karuseller för småbarn till modiga vuxna och ungdomar. I anslutning till tivolit finns också mysiga caféer med lummiga trädgårdar i lugn miljö.

Café i Furuvik Café i lugn miljö

Om ni stannar i Årsunda några dagar och vill utforska Gävle-Sandviken-regionen rekommenderar vi starkt ett besök på Furuviksparken!


Annons